23 december 2016

Kerstvakantie waar je energie van krijgt


Kerstvakantie waar je energie van krijgt

Programma Maritiem Museum rondom nieuwe Offshore Experience

Rotterdam, 23 december 2016 - De kerstvakantie staat in het Maritiem Museum Rotterdam in het teken van de nieuwe Offshore Experience (8+) waarin bezoekers zich door een 360 graden filmprojectie en special effects aan boord van een platform op zee wanen en 3 km onder water. Naast deze interactieve tentoonstelling over energiewinning op zee zijn er allerlei energieke activiteiten. Bezoekers kunnen elke dag van de vakantie de dansvloer verlichten met de energie die hun dans-moves opwekken, een kerstgroet versturen naar een medewerker offshore, zelf een systeem van pijpleidingen bouwen en wie fietst de kerstverlichting aan? Kinderen experimenteren op woensdag 28 december en 4 januari met energie onder leiding van de gekke wetenschapper van Mad Science en ontwerpen op vrijdag 30 december en 6 januari hun eigen windmolen. Op dinsdag 27 december en 3 januari is het extra gezellig met DJ Mr Funkel. Het Maritiem Museum is in de kerstvakantie ook op maandag open. Op 25 december en 1 januari is het museum gesloten. 

Offshore Experience
In de Offshore Experience gaan jonge en volwassen bezoekers (8+) op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Met een veiligheidshesje aan en een helm op het hoofd wanen ze zich aan boord van een offshore platform midden op zee. Een 360 graden filmprojectie prikkelt de zintuigen. Schepen varen af en aan en helikopters landen. Speciaal voor de tentoonstelling gebouwde modellen van de nieuwste en meest geavanceerde offshore schepen laten bezoekers zien waar ze toe in staat zijn. Offshore werknemers geven een kijkje in hun leven op zee en door simulatiespellen ervaren bezoekers zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windturbinespecialisten en helikopterpilotenhun spectaculaire werk op volle zee weten te klaren. Een lift brengt bezoekers naar een mysterieuze onderwaterwereld. Van net onder het zeeoppervlak tot 3 km diep. Het avontuur eindigt in de toekomst. Bezoekers stemmen op het beste duurzame idee voor energiewinning op zee. Komt dat van een professionele offshore ingenieur of van een 8-jarige basisschoolleerling? 

Programma kerstvakantie

24 dec t/m 8 jan (m.u.v. 25 dec en 1 jan) 
10:00 – 17:00u
Dans de dansvloer aan
Show je beste moves op de energieopwekkende dansvloer van Energy Floors, en dans zo zelf de lichten aan! En hoe lang moet je bewegen om een auto te laten rijden?

24 dec t/m 8 jan (m.u.v. 25 dec en 1 jan) 
10:00 – 17:00u
De kerstlichtjes aanfietsen
De lampjes in de boom gaan niet zomaar aan, daar is behoorlijk veel energie voor nodig. Probeer het zelf eens op de fiets en trap genoeg energie bij elkaar om de lichtjes in de boom te laten branden.

24 dec t/m 8 jan (m.u.v. 25 dec en 1 jan) 
10:00 – 17:00u
Onderzeese olie en gas
Wist je dat ze op honderden meters onder het zeeoppervlak ook olie en gas kunnen vervoeren? Dat doen ze via pijpleidingen. Test of het jou ook lukt en leg zelf een route aan.

24 dec t/m 8 jan (m.u.v. 25 dec en 1 jan) 
10:00 – 17:00u
Loungen in een reddingsvlot
Kom lekker ontspannen in een écht reddingsvlot. Zie jij jezelf al ronddobberen op open zee, op zoek naar jouw redder in nood?

24 dec t/m 8 jan (m.u.v. 25 dec en 1 jan) 
12:00 – 16:00u
Laat een nieuwsjaarswens achter voor de medewerkers offshore
Verstuur je persoonlijke nieuwsjaarswens voor mensen die deze vakantieperiode op een boorplatform in zee werken. Knutsel en schrijf mee, wij regelen een postbode!

dinsdag 27 dec & 3 jan
12:00 – 16:00u
Muziek van DJ Mr Funkel
DJ Mr Funkel draait lekker ouderwetse vinylplaten, van oude jazz tot rhythm en nog veel meer uit de jaren ’30 t/m ‘60. Dat wordt swingen, op onze energie-opwekkende dansvloer!

woensdag 28 dec & 4 jan
14:00 – 16:00u
Proefjes voor knappe koppen
Droogijs, hoe werkt dat? Hoe reageert olie met water? En hoe kan je met een vortex energie zien verplaatsen? Bij verschillende funstations kun je zelf, samen met de verstrooide professors van Mad Science, allerlei proefjes uitvoeren.

vrijdag 30 dec & 6 jan
12:00 – 16:00u
Windmolens knutselen
Wist jij dat je met de wind ook energie kan opwekken? Knutsel samen met SCRAP XL een windmolen en test hem in de museumhaven meteen even uit.

Alle activiteiten zijn gratis, excl. entreekosten voor het museum. 


Bijlagen en downloads

Offshore Experience
Download bestand
Offshore Experience
Download bestand
Offshore Experience
Download bestand
Offshore Experience
Download bestand
Offshore Experience
Download bestand