09 april 2018

PERSBERICHT: Bert Boer nieuwe algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam

 

Bert Boer nieuwe algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam 

Met ingang van 1 juli treedt Bert Boer aan als algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam. Hij volgt huidig algemeen directeur Frits Loomeijer op die, na 12,5 jaar het museum geleid te hebben, terug treedt.

De Raad van Toezicht van het Maritiem Museum Rotterdam heeft in Bert Boer iemand gevonden met ruime culturele en management ervaring in zowel de museale wereld als het bedrijfsleven. Momenteel werkt Bert Boer als directeur van het Rijksmuseum Muiderslot. Daarvoor werkte hij bij de Nederlandse Museumvereniging waar hij ondermeer verantwoordelijk was voor de museum(jaar)kaart. Verder werkte hij voor NOC*NSF, KNZB en de Rabobank.

Ambitieuze toekomstplannen
Roland Pechtold, Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Maritiem Museum: "Het Maritiem Museum is volop in ontwikkeling, ontvangt recordaantallen qua bezoekers uit Rotterdam en wijde omgeving, geniet van een stevig draagvlak bij uiteenlopende partners en is zojuist genomineerd voor de BankGiroLoterij Museumprijs 2018. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze ambitieuze toekomstplannen om de Maritiem Museum Haven verder te ontwikkelen en als museum een huis voor de maritieme industrie te zijn, met Bert Boer verder kunnen realiseren.”

Maritiem Museum is Frits Loomeijer zeer erkentelijk
Het Maritiem Museum is Frits Loomeijer zeer erkentelijk voor zijn leidende rol in het succes van het museum afgelopen jaren. Hij realiseerde de fusie met het Havenmuseum in 2014 en was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de Maritiem Museum Haven tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek in de binnenstad. Hij gaf gestalte aan het wetenschapsbeleid van het museum in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam met de oprichting van het Rotterdams Centrum voor Moderne Maritieme Geschiedenis. In 2016 opende de succesvolle Offshore Experience waar Frits Loomeijer initatiefnemer van was, hij wist daar vele partners uit de maritieme industrie en het techniekonderwijs aan te verbinden en bovendien prestigieuze prijzen mee te winnen.


Bijlagen en downloads

Bert Boer nieuwe algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam.jpg
Download bestand