03 juli 2018

Maritiem Museum trakteert!

Museum van het Jaar gaat feestelijk de zomer in en trakteert zaterdag 14 juli álle bezoekers

Met de start van de zomervakantie op zaterdag 14 juli begint ook het speciale familieprogramma van het Maritiem Museum Rotterdam ‘Steek je handen uit de mouwen’. Gewapend met een handige 'toolkit' gaan kinderen en volwassen de haven in, om aan de slag te gaan met échte maritieme uitdagingen en activiteiten. Jong en oud kunnen meevaren op de historische topstukken, genieten van gastschepen en de vele expo’s in het museum. Als kersverse winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs grijpt het Maritiem Museum de eerste vakantiedag graag aan voor een feestelijke geste: alle bezoekers krijgen op 14 juli een heerlijke ijskoude traktatie.

Aan de slag!
In het Maritiem Museum wordt -net als in alle wereldhavens - continu gewerkt aan schepen, kranen en andere zaken op de kade. Van 14 juli tot en met 26 augustus worden families dan ook door het museum uitgedaagd om de mouwen op te stropen in de haven en het museum. Zwabber het dek op de oudste, nog werkende Graanelevator ter wereld. Of gebruik je spierballen aan boord van de motorcoaster de Zeemeeuw. Ben jij goed met verf en rollers? Dan staat er een replica-containerschip op je te wachten die hoognodig een lik verf nodig heeft.

Je kunt het familieprogramma combineren met een bezoekje aan de tentoonstellingen in het museum, zoals de succesvolle Offshore Experience (8+), waar je je aan boord waant van een boorplatform op volle zee. Of ga op ontdekkingsreis in Expeditie Knappe Koppen met astronaut André Kuipers. Ook de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons is de hele zomer voor alle jonge avonturiers geopend.

Gratis met Jeugd Vakantiepaspoort
Kinderen met een Jeugd Vakantiepaspoort hebben extra voordeel: zij mogen op vertoon van het Jeugd Vakantiepaspoort gratis deelnemen aan het complete zomerprogramma en ontvangen 50% korting op één volwassenen ticket.

Museum van het Jaar
Onlangs won het Maritiem Museum de BankGiro Loterij Museumprijs en mag zich daarom ‘Museum van het Jaar’ noemen. Ruim 42.000 mensen stemden op het Maritiem Museum als hún favoriet: nooit eerder kreeg een museum zoveel stemmen. Met het gewonnen bedrag van €100.000 zal het museum een interactieve werkplaats in de museumhaven realiseren.

Rondvaart op historische topstukken
Tot en met 26 augustus gooien de schippers van het Maritiem Museum, iedere zondag én elke woensdag vanaf 18 juli, de trossen los van de museumschepen. Bezoekers kunnen een rondvaart van anderhalf uur maken, langs de highlights van Rotterdam. Opvarenden ontdekken alles over de historie van bijvoorbeeld stoomsleepboot Dockyard V (1940) of dienstschip Havendienst (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De tickets zijn online te koop.

Tijdens de zomervakantie is het Maritiem Museum elke dag open. Een actueel overzicht van alle openingstijden, activiteiten en ticketprijzen is te vinden op www.maritiemmuseum.nl

 


Bijlagen en downloads

Zomercampagne_Maritiem Museum
Download bestand
Historische Rondvaarten_Maritiem Museum
Download bestand
Aan de slag_Maritiem Museum
Download bestand
Museumhaven_Maritiem Museum
Download bestand