31 maart 2019

Persbericht: Familie-expo Zeemonsters is feestelijk geopend in Maritiem Museum

Familie-expo Zeemonsters is feestelijk geopend in Maritiem Museum

Op zondag 31 maart is de familietentoonstelling Zeemonsters (4+) feestelijk geopend in het Maritiem Museum Rotterdam. Op de opening zong de winnares van The Voice Kids 2018, Yosina Roemajauw, nummers uit de animatiefilm 'Vaiana'. Een reuzenkrab uit die film is namelijk in de expo te vinden. Ook gingen bezoekers voor het eerst op avontuur door de tentoonstelling en deden mee aan allerlei zeemonster-activiteiten.

Ontdek jij of ze écht bestaan?
In Zeemonsters ontdekken bezoekers de werelden van zes waterwezens. Zij nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan? Een spannende expo voor het hele gezin, te zien t/m september 2021.

Meivakantie vol zeemonsters
In het Maritiem Museum staat ook de meivakantie, van 28 april t/m 5 mei, in het teken van zeemonsters. Kinderen maken dan hun eigen zeemonster in een workshop of gaan aan de slag met een 'stop-motion' film. Ook is de muzikale vertelvoorstelling 'Lampje' te bewonderen, naar het veel bekroonde boek van Annet Schaap.

Fotografie: Marco de Swart


Bijlagen en downloads

Optreden Yosina - opening Zeemonsters - foto: Marco de Swart
Download bestand
Familietentoonstelling Zeemonsters (1) - foto: Marco de Swart
Download bestand
Familietentoonstelling Zeemonsters (2) - foto: Marco de Swart
Download bestand