24 januari 2020

persfoto's: Talkshow over plastic soep in het Maritiem Museum Rotterdam

Talkshow over oplossingen voor de plastic soep in het Maritiem Museum


Op vrijdagavond 24 januari organiseerde het Maritiem Museum Rotterdam een talkshow over het mondiale probleem van de ‘plastic soep’. Drie innovatieve organisaties: The Ocean Cleanup, The Great Bubble Barrier en de WasteShark vertelden aan een enthousiast publiek wat zij doen om dit probleem op te lossen. Plastic uit de oceanen en rivieren halen is één deel van de oplossing, maar wat gebeurt er daarna? Twee Rotterdamse innovators lieten zien hoe zij het recycled plastic bewerken en hergebruiken. De avond werd geopend door Arnold Bontem, wethouder duurzaamheid en Bert Boer, algemeen directeur Maritiem Museum.

"Er is sinds de uitvinding van het plastic 700.000x het gewicht van de Eiffeltoren geproduceerd. Dat zijn onmogelijke getallen. Daarvan is op dit moment slechts 9% gerecycled." Frans Taminiau van UniBricks.

“De plasticvervuiling in zeeën en rivieren stoort mij al 15 jaar. Ik ben heel blij dat wij samen met de gemeente Rotterdam nu iets moois kunnen doen met het plastic, zoals een drijvend park. Dit verbetert zelfs de ecologie in de haven. Het trekt bijvoorbeeld heel veel vogels aan.” Ramon Knoester van CLEAR RIVERS.


Bijlagen en downloads

Opening door Bert Boer en wethouder Arnold Bonte
Download bestand
Talkshow over plastic soep
Download bestand
Sprekers talkshow over plastic soep
Download bestand