Vaar mee met de schepen van Maritiem Museum Rotterdam

Vaar mee met de schepen van Maritiem Museum Rotterdam

 

Start kaartverkoop rondvaarten

Vandaag, 20 mei, start de kaartverkoop voor de historische vaarten van het Maritiem Museum Rotterdam. Vanaf 19 juni gaan de schepen weer de Nieuwe Maas op. Daarnaast gaan ze ‘on tour’ naar Maassluis, waar speciale activiteiten worden georganiseerd in het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg. Ook hijst stevenaak ‘Helena’ de zeilen op zondag 10 juli. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar aan boord van deze historische schepen. Tickets zijn online te boeken via: www.maritiemmuseum.nl/vaarten

Vaarten op unieke museumschepen
Tijdens de historische vaarten van het Maritiem Museum, van 25 juni t/m 28 augustus, beleven opvarenden Rotterdamse hoogtepunten vanaf het water, zoals de Euromast en de ss Rotterdam. Ze ontdekken de grootsheid van de haven en leren meer over de bijzondere historie van de varende topstukken. Varend komen deze pareltjes echt tot hun recht. Terug in de Maritiem Museum Haven zijn andere schepen en kranen te bezoeken én de smederij in het Leuvepaviljoen, waar demonstraties en workshops worden gehouden en bezoekers meer te weten komen over maritieme ambachten.

‘On tour’ vanwege 150 jaar Nieuwe Waterweg
In het kader van de viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg kunnen geïnteresseerden vanaf 19 juni ook enkele keren meevaren met museumschepen naar Maassluis. Voor het evenement ‘Zondagen in Maassluis’ komen de schepen van Sleepboothaven Maassluis ook naar Rotterdam, waar de opvarenden vervolgens de Maritiem Museum Haven kunnen bezoeken. Aan boord is een overheerlijk lunch-arrangement inbegrepen in de prijs.

Zeilzondag met stevenaak ‘Helena’
Samen met Rederij Oosterschelde organiseert het Maritiem Museum op zondag 10 juli een zeiltocht met stevenaak ‘Helena’, het oudste nog zeilende binnenvaartschip van Nederland. Tijdens deze tocht richting de Nieuwe Waterweg worden gezamenlijk de zeilen gehesen en vertelt een gids aan boord meer over de haven en het ontstaan van de waterweg. Lunch en een koffie/thee arrangement is bij de prijs inbegrepen.

De historische vaarten van het Maritiem Museum vinden plaats van 25 juni t/m 28 augustus. Op19 juni, 17 juli, 21 augustus en 18 september varen museumschepen naar Maassluis. Tenslotte vaart op 10 juli stevenaak ‘Helena’ uit. Tickets voor alle vaarten zijn vanaf 20 mei online te koop.

 

 


Bijlagen en downloads

Maritiem_Museum_Rotterdam_2018_Rondvaart_Havendienst2_fotografie_Theo_de_Man (1).jpg
Download bestand
Maritiem_Museum_Rotterdam_rondvaart_fotografie_Theo_de_Man (3).jpg
Download bestand
Maritiem_Museum_Rotterdam_rondvaart_Fotografie_Theo_de_Man_(108).jpg
Download bestand
Maritiem_Museum_Rotterdam_rondvaarten _fotografie_Fred_Ernst (18).jpg
Download bestand