05 juli 2022

Maritiem Museum trapt zomer af met feestelijke Scheepshondenparade

Het Maritiem Museum heeft een feestelijke zomer in petto voor zijn bezoekers. Dit programma wordt op 9 juli afgetrapt met een Scheepshondenparade van Dogparade 010. Vervolgens is het museum tot en met 21 augustus elke dag geopend. Naast eigentijdse tentoonstellingen zijn er zomerse activiteiten voor jong en oud. Het hele programma is te vinden op maritiemmuseum.nl.

De Dogparade 010 is een vrolijke optocht van maritiem uitgedoste honden met hun baasjes langs historische schepen en kranen in de Maritiem Museum Haven. De leukste hond/baasje-duo’s winnen de Dogparade 010 award. Er is een Ketelbinkie-fotoshoot met Máxima fotograaf Robin Utrecht en de presentatie is in de handen van hondenliefhebber Jet Sol. Alle deelnemende honden krijgen een traktatie in het hondenrestaurant Hond-In-De-Pot. Wie zelf geen eigen hond heeft, kan op de foto met de vriend van Professor Plons: scheepshond Dobber.

Vier je zomer!
Bezoekers van het Maritiem Museum kunnen zich, Van 9 juli t/m 21 augustus, laten meevoeren door de maritieme wereld in eigentijdse tentoonstellingen voor jong en oud. Ze doen mee aan activiteiten of stappen aan boord van historische schepen voor een rondvaart. ’s Zomers zijn er ook bijzondere schepen te gast en aan de waterkant staan strandstoelen klaar om het vakantiegevoel compleet te maken. Met uitzicht over de haven is het bovendien echt genieten bij museumcafé Het Lage Licht of bij Loeve voor ijs, koffie en wafels.

Historische vaarten op de Maas
De historische schepen van het Maritiem Museum gaan deze zomer de Nieuwe Maas op. Opvarenden kunnen uitwaaien tijdens een rondvaart, waarbij ze Rotterdamse highlights, zoals ss Rotterdam, de Euromast, Hotel New York en de Erasmusbrug, bewonderen vanaf het water. In het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg gaan de museumschepen ook ‘on tour’ naar Maassluis. Daar vindt het evenement ‘Zondagen in Maassluis’ plaats met activiteiten in de sleepboothaven en het historische centrum. Tickets zijn te koop via maritiemmuseum.nl.

Aan de slag in de haven
Kinderen leven zich deze zomer uit in de museumhaven: ze spelen in een ‘zandsloep’, blazen reuzenbellen of testen hun behendigheid met het Professor Plons Klauterparcours. Met een speurtocht in de hand gaan ze op zoek naar de dieren en letters; aan boord van stoombok Simson kunnen ze het dek zwabberen, net als een ketelbinkie. Voor matrozen in de dop is oefenen op de loopplank een must en in de smederij zijn demonstraties en workshops. Ook kunnen bezoekers daar, op een interactieve manier, leren hoe een schip in elkaar steekt. Zelf een schip maken kan ook: bij de workshops van Scrap XL, waarbij wordt geknutseld met gerecycled materiaal.


Bijlagen en downloads

Maritiem_Museum_Rotterdam_Zomer_foto_Marco_de_Swart_3000.jpg
Download bestand
Maritiem_Museum_Rotterdam_Museumhaven_Fotografie_Theo_de_Man (47).jpg
Download bestand
Dogparade 010 fotografie Sabine van Biene, Social Canine Club.jpg
Download bestand
Maritiem_Museum_Rotterdam_2018_Rondvaart_Havendienst2_fotografie_Theo_de_Man (1).jpg
Download bestand
Maritiem Museum Rotterdam fotografie Fred Ernst.jpg
Download bestand