17 november 2022

Persbericht: Wisseling van de wacht in directie Maritiem Museum Rotterdam

Wisseling van de wacht in directie Maritiem Museum Rotterdam

Directeur bedrijfsvoering Chris Opgenoort verlaat het Maritiem Museum Rotterdam per 31 december 2022. Vanwege zijn vertrek naar het buitenland geeft hij het roer over aan een waarnemend zakelijk-directeur Roel van Woerden, die het museum tijdelijk zal leiden samen met algemeen directeur Bert Boer.

De afgelopen vier jaar was Chris Opgenoort verantwoordelijk voor belangrijke ontwikkelingen binnen het Maritiem Museum. Samen met algemeen directeur Bert Boer heeft hij de organisatie door de roerige coronatijd geloodst en een aantal belangrijke vernieuwingen (o.a. vernieuwing entree, museumwinkel en horeca, realisatie nieuwe werkplaatsen en verbouwing kantoren) geleid.

Opgenoort: ”Na intensieve jaren bij het museum gaat het roer om samen met mijn gezin ga ik een spannend nieuw avontuur aan op Bonaire. Een keuze voor een andere invulling van ons (gezins)leven en een kans die we niet aan ons voorbij konden laten gaan.”

Met ingang van 12 december treedt Roel van Woerden aan als waarnemend zakelijk directeur. Hij is heeft jarenlange bedrijfskundige en bestuurlijke ervaring, en is al lang betrokken bij het Maritiem Museum. “Mijn keuze om deze functie op me te nemen komt voort uit persoonlijk enthousiasme en groot gevoel van verbinding met het museum en de maritieme sector. De komende periode werk ik nauw samen met algemeen directeur Bert Boer om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen.”

De zoektocht naar een nieuwe zakelijk directeur start begin december.


Bijlagen en downloads

Maritiem Museum Rotterdam Museumhaven fotografie Theo de Man (151).jpg
Download bestand