14 december 2022

Persbericht: Maritiem Museum presenteert sfeervol Winter aan de Kade

Maritiem Museum presenteert sfeervol Winter aan de Kade

Het Maritiem Museum Rotterdam staat van 24 december t/m 8 januari in het teken van Winter aan de Kade! Bezoekers genieten van chocolademelk en glühwein of ontdekken winterse activiteiten. Ze bezoeken de nieuwe expo ‘Bestemming Havenstad’ of verkennen de museumhaven met een audiotour. Tickets zijn te boeken via maritiemmuseum.nl.

Bij Winter aan de Kade is de sfeer in het Maritiem Museum opperbest, zeker ook in de museumhaven. Daar fonkelen lichtjes op de schepen en kade. Bij ijssalon Loeve zijn overheerlijke wafels te krijgen, terwijl in de schemering vuurkorven knisperen. Daar kunnen jonge bezoekers marshmallows roosteren.

Feest voor jong en oud
Winter aan de Kade is sfeervol genieten voor jong en oud. Een hoogtepunt is de nieuwe tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’, waarin bezoekers het verleden, heden en de toekomst van de havenstad Rotterdam ontdekken. In deze expo reizen zij met een fictieve metrolijn van dam tot wereldhaven.

Wie de handen uit de mouwen wil steken, gaat aan de slag bij workshops met een winters tintje of neemt een kijkje in de smederij. De smid zal het vuur oppoken voor een speciaal kunststukje. Daarnaast is het Port Pavilion van Havenbedrijf Rotterdam in het Leuvepaviljoen gevestigd. Hier maken bezoekers kennis met de haven van nu, en alles wat daar te beleven is.

Op avontuur met de audiotour
Vanaf 21 december is een nieuwe audiotour door de Maritiem Museum Haven te beluisteren! Dit is een ware ontdekkingstocht op de plek, waar de haven ooit begon. Theater- en televisiemaker Wilfried de Jong neemt luisteraars aan de hand door de geschiedenis van de Leuvehaven - vier eeuwen lang het bruisende middelpunt van havenstad Rotterdam.

Winter aan de Kade vindt plaats bij het Maritiem Museum Rotterdam, van 24 december t/m 8 januari. Tickets en het actuele programma: maritiemmuseum.nl.


Bijlagen en downloads

Maritiem_Museum Rotterdam_Winter_aan_de_Kade_fotografie_Marco_de_Swart (64).jpg
Download bestand
Maritiem_Museum Rotterdam_Winter_aan_de_Kade_fotografie_Marco_de_Swart (65).jpg
Download bestand