06 april 2023

Persbericht: Foto-expositie op gevel Maritiem Museum

 

Amateurfotografen documenteren de Rotterdamse haven

Foto-expositie op gevel Maritiem Museum

 

Op de gevel van het Maritiem Museum Rotterdam is vanaf vandaag de expositie ‘Havenvrienden Rotterdam’ te zien. De tentoonstelling bestaat uit 12 foto’s, ingezonden door liefhebbers van de Rotterdamse haven. De beelden zijn eerder gedeeld in de Facebookgroep ‘Havenvrienden Rotterdam’. Elke maand koos een jury uit tientallen inzendingen de beste foto rond een specifiek thema. Nu mag het publiek uit de 12 maand-foto’s dé foto van het jaar 2022 kiezen.

“Het Maritiem Museum zoekt altijd actief naar samenwerkingen in de stad en de Havenvrienden Rotterdam leggen op een prachtige manier de maritieme kant van Rotterdam vast. Wij bieden hen graag een podium”, zegt Bert Boer, directeur van het Maritiem Museum.

Havenvrienden Rotterdam startte in 2016 en is uitgegroeid tot een groep met meer dan 29.000 gebruikers. Beheerder Dries: “De fotowedstrijd stimuleert de leden om creatief de haven af te beelden. We zijn ooit begonnen  om anderen mee laten genieten van het mooie in de Rotterdamse haven.”

De fotowedstrijd draait elke maand om een thema. De fotografen kunnen daarin hun creativiteit kwijt. Zo waren er thema’s als storm, de seizoenen of evenementen als de Wereld Havendagen.De foto-expositie is nog tot en met 14 mei te zien voor bezoekers van het museum en passanten. Iedereen kan online stemmen op zijn of haar favoriet via www.maritiemmuseum.nl/havenvrienden, waar de foto’s ook te zien zijn.

 


Bijlagen en downloads

7. Gerrit van Katwijk.JPG
Download bestand
8. Alexander Schellenboom.jpg
Download bestand
9. Marc Parlevliet.jpg
Download bestand
2. Jan Arends.png
Download bestand
3. Jan van der Wiel.JPG
Download bestand
4. Leneke Ouwenbroek.JPG
Download bestand
6. Anja Luijendijk.jpg
Download bestand
10. Edwin Siep.jpg
Download bestand
11. Peet de Rouw.jpg
Download bestand
12. Robert Nederlof.jpg
Download bestand