PERSBERICHT: Winnaar fotowedstrijd Havenvrienden bekend

Foto-expositie Maritiem Museum langer te zien

Havenvriend Robert Nederlof winnaar fotowedstrijd

Robert Nederlof is de winnaar van de ‘Havenfoto van het jaar 2022’ verkiezing van de Facebook groep ‘Havenvrienden Rotterdam’.  Dat maakte Bert Boer, directeur van het Maritiem Museum, vrijdag bekend tijdens de prijsuiteiking. Op de gevel van het Maritiem Museum Rotterdam was een maand de expositie ‘Havenvrienden Rotterdam’ te zien. De tentoonstelling bestaat uit 12 foto’s, ingezonden door liefhebbers van de Rotterdamse haven. De beelden zijn eerder gedeeld in de Facebookgroep ‘Havenvrienden Rotterdam’. Elke maand koos een jury uit tientallen inzendingen de beste foto rond een specifiek thema. Nu mocht het publiek uit de 12 maand-foto’s dé foto van het jaar 2022 kiezen. Nederlof won met een foto in december 2022 toen het thema 'kranen' was

“Deze wedstrijd en expositie zijn een typisch voorbeeld van laagdrempelige samenwerkingen tussen het museum en bewoners in en om Rotterdam. Daar heeft iedereen plezier van en geeft iedereen die dat wil een podium”, zegt Bert Boer, directeur van het Maritiem Museum. De expositie is wegens succes verlengd tot 5 juni 2023. De foto’s zijn ook te zien op www.maritiemmuseum.nl/havenvrienden.

Havenvrienden Rotterdam startte in 2016 en is uitgegroeid tot een groep met meer dan 29.000 gebruikers. Beheerder Dries: “De fotowedstrijd stimuleert de leden om creatief de haven af te beelden. We zijn ooit begonnen om anderen mee laten genieten van het mooie in de Rotterdamse haven.”

Fotografie van de Rotterdamse haven heeft een belangrijke plaats in het Maritiem Museum. In de exposities 'De Haven' en 'Bestemming Havenstad' staat dit onderwerp flink in de spotlights.


Bijlagen en downloads

De winnende foto van Robert Nederlof
Download bestand