24 april 2024

Persbericht: Professor Plons verlaat het Maritiem Museum Rotterdam

Professor Plons en zijn vrienden verlaten het Maritiem Museum Rotterdam

Professor Plons van de kinder-doe-tentoonstelling bij het Maritiem Museum Rotterdam vertrekt.

De professor en zijn vrienden vertrekken op woensdag 8 mei om 14:00 uur vanuit de museumhaven van het Maritiem Museum.

Iedereen is welkom om de professor en zijn vrienden uit te zwaaien.

Mecha Mo start de motor op, Kapitein Kurk bestuurt het schip en Sai-Ling helpt met het navigeren. Scheepshond Dobber geniet van het uitzicht en Schurk Scheurbuik is overal en nergens te vinden op het schip. Voor de zekerheid gaat douanehond Doerak, van het Belasting & Douane Museum, het eerste stukje mee. Hij ziet erop toe dat er geen ongewenste spullen aan boord zijn.

Na 33 jaar trouwe dienst vertrekken de professor en zijn vrienden op een lange en welverdiende wereldreis. Het is tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. In het najaar van 2024 zal het museum een nieuwe kinder-doe-tentoonstelling presenteren. De (in Rotterdam) bekende professor vertrekt op wereldreis en gaat tegelijkertijd met pensioen. Terwijl er gewerkt wordt aan de nieuwe tentoonstelling worden er in het museum en in de Maritiem Museum Haven veel extra activiteiten georganiseerd. Stap aan boord en doe mee.

Laatst kans

De huidige tentoonstelling 'Professor Plons’ is nog tot 26 mei te bezoeken. Daarna wordt er gebouwd aan de nieuwe tentoonstelling, die vanaf eind oktober te bezoeken is. Het Maritiem Museum Rotterdam bestaat dit jaar 150 jaar en dit wordt het hele jaar feestelijk gevierd. Vele extra activiteiten staan dit jaar in het kader van deze mijlpaal op de kalender en daarnaast trakteert het museum een jaar lang op verjaardagstaart voor maar 150 cent in museumcafé ‘Het Lage Licht’.