Persbericht: Professor Plons en zijn vrienden hebben het Maritiem Museum Rotterdam verlaten

Onder grote belangstelling vertrok Professor Plons van de kinder-doe-tentoonstelling bij het Maritiem Museum Rotterdam 

Na 33 jaar trouwe dienst vertrekt de professor met zijn vrienden op een lange en welverdiende wereldreis. 

De tentoonstelling van 'Professor Plons' is nog tot en met zondag 26 mei te bezoeken. Maar niet getreurd: we starten dan direct met de bouw van onze gloednieuwe kinder-doe-expo ‘Plons! De toekomst van de zee’, die in het najaar zal worden geopend. In de zomer worden extra veel activiteiten georganiseerd voor alle jonge bezoekers. 

 

Plons! De toekomst van de zee

In de nieuwe kinder-doe-expo ‘Plons! De toekomst van de zee’ worden jonge bezoekers van het Maritiem Museum ondergedompeld in de fascinerende (onder)waterwereld. De nieuwe tentoonstelling laat je nadenken over de kansen die de zee biedt om de uitdagingen rond klimaat, vervuiling en de energietransitie aan te gaan.

Door in de wonderlijke (onder)waterwereld van ‘Plons!’ te stappen, ontdekken kinderen spelenderwijs dat ze zelf invloed kunnen hebben op hun wereld. Bijvoorbeeld door een onderwaterboerderij te ontwerpen, schone energie te maken, helpen de zee op te ruimen en schepen te bouwen die geïnspireerd zijn op het ontwerp van de natuur. Voor de allerkleinsten zullen er weer maritieme speeltoestellen zijn.