09 juli 2024

Persbericht: Stap aan boord en ontdek de maritieme wereld bij het Maritiem Museum Rotterdam

Stap aan boord en ontdek de maritieme wereld bij het Maritiem Museum Rotterdam

Een zomer vol activiteiten, tentoonstellingen en evenementen

Het Maritiem Museum Rotterdam is al 150 jaar hét museum voor jong en oud en biedt in het jubileumjaar een uitgebreid zomerprogramma aan. Naast een divers aanbod van tentoonstellingen is er ook in de Maritiem Museum Haven van alles te doen, te zien en te beleven. Stap aan boord en ontdek de maritieme wereld van toen, nu en de toekomst. De toekomst van onze wateren is onzeker en daarom nodigen we bezoekers uit om mee te denken over oplossingen. Neem deel aan de LEGO challenge, leer plastic hergebruiken en klim aan boord van onze Windmolen!

Duurzaam knutselen

Deze zomer is duurzaamheid het thema. Je kunt plastic vissen, maar ook het plastic hergebruiken of met LEGO (van plastic) dé waterzuiveringsinstallatie van de toekomst bouwen. Hoe kunnen we de maritieme wereld, de oceanen, meren een rivieren schoonhouden? Ook in de toekomst hebben we water nodig om in te ‘Plonsen’, zwemmen, duiken, op te varen en om te drinken. 

 

Rondvaarten door Rotterdam

Onze schepen zijn weer vaarklaar voor de Historische Vaarten! In de maanden juli en augustus is het tijd om het water op te gaan met de historische vloot. Met de motorslepers Havendiensten 2 of 20 en stoomsleper 'Volharding 1' kun je een rondvaart maken op de nieuwe Maas. In de maand juli varen we drie keer per week en in augustus twee keer per week. De vaartocht geeft toegang tot de museumhaven en de werkplaatsen. Bezoekers die de tentoonstellingen in het hoofdgebouw willen bezoeken ontvangen €2,50 korting op de entree. Boek je historische rondvaart hier.

Wil je liever stilletjes met de fluisterboot een vaart maken? Die vaart vaker, maar niet op vaste dagen. Informeer bij aankomst bij de kassa of en hoe laat er een vaart vertrekt.

 

Evenementen in de Maritiem Museum Haven

In de week van 11 t/m 16 augustus is er ruimte gemaakt voor twee evenementen in de museumhaven. Op dinsdag 13 augustus kleurt het Maritiem Museum  geel voor Tour de France Femmes en op 15 augustus is de Floating Pasar te gast.  Twee evenementen vol muziek en optredens in de Maritiem Museum Haven. Tijdens Floating Pasar biedt ook het Maritiem Museum een programma aan in het hoofdgebouw, aansluitend op de  programmering in de museumhaven.

 

Slotakkoord van de zomer

Van 4 t/m 8 september sluiten we de zomer af met een bruisend Maritiem Festival en drie maritieme fototentoonstellingen. De haven ligt vol gastschepen, andere maritieme en openluchtmusea zijn te gast in de gezelligste en grootste museumhaven van Nederland