21 oktober 2024

Eerste bezoekers onder de indruk van nieuwe kindertentoonstelling Maritiem Museum

Foto: Marco de Swart

Eerste bezoekers onder de indruk van nieuwe kindertentoonstelling Maritiem Museum

Wethouder Kasmi opent Plons! De toekomst van de zee

Verwondering en verbazing voerden de boventoon bij de officiële opening van de nieuwe kinder-doe-expo 'Plons! De toekomst van de zee', vanavond in het Maritiem Museum Rotterdam. Zaterdag 26 oktober kan het grote publiek kennis maken met de langverwachte opvolger van 32 jaar Plons tentoonstellingen. Vanavond opende de Rotterdamse cultuur-wethouder Kasmi de expo voor genodigden.

De metamorfose van de tentoonstellingsruimte is enorm. Bezoekers konden vanavond voor het eerst de diepzee betreden. Omgeven door diverse educatieve spellen en projecties die reageren op de bewegingen van de bezoekers, maakten de eerste kinderen en volwassenen kennis met de nieuwe wereld van Plons!

In deze tentoonstelling worden jonge bezoekers ondergedompeld in de fascinerende (onder)waterwereld. De expo laat kinderen van 4 t/m 12 jaar nadenken over de kansen die de zee biedt om de uitdagingen rond klimaat, vervuiling en de energietransitie aan te gaan.

"Eigentijds, interactief & spectaculair"

"De nieuwe kinder-doe-expo ‘Plons! De toekomst van de zee’, presenteert het leven met water op een unieke manier", sprak wethouder Kasmi in zijn toespraak. "Eigentijds, interactief en spectaculair. Bezoekers worden ondergedompeld in het wel en wee van onze oceanen. Daarmee biedt ‘Plons. De toekomst van de zee’  in alle opzichten een nieuwe en overweldigende ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat het Maritiem Museum daarmee nieuwe generaties weet te raken en te binden. Net zoals Professor Plons dat deed."

Chris Schouten, hoofd programmering bij het Maritiem Museum sprak vooral de kinderen in de zaal toe en spoorde hen aan altijd in oplossingen te denken voor de toekomst van de zee. "De oceaan is eigenlijk een soort gigantische blauwe machine die de hele aarde laat draaien."

Herfstvakantie

Deze week kunnen de 'Zeesterren', de kidsclub van het Maritiem Museum, de tentoonstelling uittesten. Bij de start van de herfstvakantie op zaterdag 26 oktober kan het reguliere publiek voor het eerst kennismaken.

"We verwachten wel drukte op de tentoonstelling en werken daarom met tijdsloten", zegt Chris Schouten. "Bezoekers krijgen daardoor de ruimte om optimaal te genieten van al het moois." Een tijdslot is online gratis te boeken op maritiemmuseum.nl.

PERS PREVIEWS
Nog de hele week is de pers van harte welkom om zelf langs te komen. We geven je graag een rondleiding. Woordvoerders zijn beschikbaar en de tentoonstelling is operationeel. Laat je gegevens achter via de onderstaande knop en we nemen z.s.m. contact met je op om een afspraak te maken.